Телефон: 0888 643 153 | Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. | Skype: veselin_lyutskanov |

Херния след операция на сърце

На снимката е показана херния след операция на съце

След сърдечна операция е възможно да се получи след оперативна коремна херния. Такава херния не е честа. Тя се намира в горната част на корема там където завършва разреза от сърдечната операция и в съседство са били дренажите или е правена следоперативна ревизия при сърдечната операция. Обичайно след няколко месеца се появява подутина, която постепенно нараства и създава дискомфорт. Нарастването е прогресивно и не може да се избегне с упражнения. Поставянето на колан е неефективно защото би затруднило дишането. Макар и рядко освен дискомфорт и болки са възможни и всички усложнения на херниите.

 Лечението е само оперативно. Най-щадящото лечение е лапароскопско укрепване на херниалният дефект или така наречената безкръвна операция. Възстановяването е много по-бързо в сравнение с класическа операция с разрез. На видеото е показана лапароскопска операция на херния след операция на сърце.

На снимката е показан пациента на превръзка за сваляне на конците от достъпите.

след операция на херния след сърдечна операция
След операция на херния след сърдечна операция

ПечатЕ-мейл